Να ελέγξει τις εσωκομματικές αντιδράσεις στα μέτωπα της παιδείας και των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και να πιστωθεί ένα νέο κοινωνικό πρόσωπο από τη στάση του στις συναντήσεις των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση επιδιώκει με τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. >>>

Η στήριξη των αλλαγών που φέρει ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεγαλώνει τις αποστάσεις των λεγόμενων εκσυγχρονιστών από την Ιπποκράτους. Ήδη με τη χθεσινή της δήλωση η Άννα Διαμαντοπούλου επισημοποιεί το διαζύγιό της με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ιδιαίτερα προβληματισμένα για τη στάση τους φέρονται στελέχη όπως η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Εύη Χριστοφιλοπούλου (που υπήρξε υφυπουργός Παιδείας), ο Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης (ο μόνος υφυπουργός που είχε λάβει το λόγο για να στηρίξει το νομοσχέδιο πέραν των βουλευτών), ο Μάρκος Μπόλαρης κ.ά. Ακόμα περισσότερο απασχολεί την Ιπποκράτους η ενδεχόμενη διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει το λόγο στην αυριανή συνεδρίαση της ολομέλειας και να τοποθετηθεί για την παιδεία, αλλά και τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Την ίδια στιγμή μεγάλες είναι οι αντιδράσεις για τις αποκρατικοποιήσεις και την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, με χαρακτηριστική την σχετική ανακοίνωση του ισχυρού κομματικά Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που στηρίζει τελευταίως τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ιδιαίτερη έκπληξη όμως εμφανίζει η ανακοίνωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και η συνάντησή του, κατόπιν αιτήματός του, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στα γραφεία του κινήματος. Αντικείμενο της συζήτησης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μ. Χρυσοχοΐδη, ήταν η κοινοβουλευτική τακτική του κόμματος, καθώς και οι εξελίξεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων με αφορμή ορισμένες πτυχές του που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας γεννώντας ερωτήματα και εγείροντας ζητήματα διαφάνειας.