Στην αναστολή της λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό της Συρίας προχώρησε το ΥΠΕΞ λόγω των έκτακτων συνθηκών.  >>>


«Με ψυχραιμία» αλλά και «με γνώμονα την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών» το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της χώρας - που είναι διαπιστευμένες στη Συρία - να δράσουν στην έκτακτη συγκυρία της περιοχής.

Το υπουργείο Εξωτερικών προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

"Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα οδηγία σχετικά με τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στη Συρία, η οποία εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

Επίσης, έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες στην Πρεσβεία, σχετικά με την προετοιμασία που πρέπει να κάνει για κάθε ενδεχόμενο και την ενημέρωση που πρέπει να παρέχει στους Έλληνες που βρίσκονται στη Συρία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά, αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση ασφαλείας και δρομολόγησε την αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Δαμασκό. Για όποιες εξελίξεις θα υπάρξει ενημέρωση.

Όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με ψυχραιμία και με γνώμονα την ανάγκη προστασίας της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών."