ΝΔ: Εβδομάδα εσωκομματικών διεργασιών

Την πρώτη της συνεδρίαση έπειτα από τις εκλογές θα πραγματοποιήσει σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος δεν είχε συνεδριάσει καθόλου μέχρι σήμερα, λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε ο πρόεδρος της ΝΔ με τα μάτια του και την εγχείριση στην οποία υπεβλήθη. >>>

Στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς, εκτιμάται ότι θα δώσει ένα σαφές δείγμα των προθέσεών του, με έμφαση σε ουσιαστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ενώ ακόμη φέρεται να είναι αποφασισμένος να στείλει πολλαπλά μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σχετικά με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πράξει τα απαραίτητα ώστε να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους βουλευτές να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα με τους υπουργούς και την κυβέρνηση.

Κατά τη συνεδρίαση, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αναμένεται να εκλέξει και το νέο γραμματέα της, θέση για την οποία ως επικρατέστερος φέρεται να είναι ο Θανάσης Μπούρας.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή

Όμως, οι εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ δεν τελειώνουν εκεί, καθώς την Πέμπτη πρόκειται να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της Συγγρού για την εκλογή του νέου γραμματέα που θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η ηγεσία της ΝΔ φέρεται να έχει προτίμηση στο πρόσωπο του συνδικαλιστή Φίλιππου Ταυρή, ενώ επίσημα κατέθεσε την υποψηφιότητά του και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Πρόκειται για τον πρώην υφυπουργό Εργασίας, ο οποίος παραιτήθηκε λίγο μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Υποψηφιότητα αναμένεται να καταθέσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ πληροφορίες θέλουν και τουλάχιστον άλλα τρία στελέχη να το σκέπτονται σοβαρά.

Σχόλια