Μια απίστευτη περιπέτεια ζει πολιτικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη: Τον εξέδωσε, κατηγορούμενο για απάτη, η Γερμανία! >>>

Προς το παρόν, το γερμανικό αίτημα απορρίφθηκε, όμως κανείς δεν αποκλείει οι γερμανικές αρχές να επανέλθουν, αφού το ποσόν της απάτης φθάνει τα 50.000 ευρώ -προς το παρόν! Κι όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια!
Η περιπέτεια για τον πολιτικό μηχανικό από τη Θεσσαλονίκη, άρχισε το Σεπτέμβριο του 2010. Τότε, όταν βρέθηκε στην Αθήνα, διαπίστωσε ότι είχε χάσει την αστυνομική του ταυτότητα. Αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, όμως, λίγες ημέρες αργότερα, άρχισαν τα προβλήματα.
Είχαν περάσει τρεςι μήνες, όταν πήρε, για πρώτη φορά, ειδοποίηση, για οφειλές, από εταιρία κινητής τηλεφωνίας... Λίγες μέρες αργότερα έμαθε ότι τον είχε μηνύσει εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων... 
Το... πρόβλημα πέρασε τα σύνορα: Ειδοποιήθηκε από γερμανικές τράπεζες ότι... χρωστάει -και δεν εννοούμε όπως όλοι οι Έλληνες. Φερόταν να έχει πάρει δύο δάνεια, ύψους 50.000 ευρώ!
Παρά το ότι ενημέρωσε τις γερμανικές τράπεζες ότι έχει δηλώσει απώλεια αστυνομικής ταυτότητας, εκείνες κατέφυγαν στη γερμανική δικαιοσύνη. Κι έτσι, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης της ευρωπαϊκής χώρας, ζητήθηκε η... έκδοσή του.
Η ιστορία του έγινε πιστευτή από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης το οποίο απέρριψε το αίτημα για την έκδοσή του. Σύμφωνα με το συμβούλιο, «ο εκζητούμενος δεν ταυτίζεται φυσικώς με το διωκόμενο πρόσωπο. Επομένως δε συντρέχει νόμιμη περίπτωση να εκτελεστεί το ένταλμα και να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές».
Πλέον απομένει να πειστούν και οι γερμανικές δικαστικές αρχές, ώστε να ανακαλέσουν το ένταλμα σύλληψης το οποίο εξακολουθεί να ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.