Φοροφυγάς ένας στους δέκα δικηγόρους

Ενας στους 10 συνταξιούχους δικηγόρους φοροδιαφεύγει. >>> 
 
 
Συνολικά, 2.898 συνταξιούχοι δικηγόροι εντοπίστηκαν από το σύστημα είτε να μην έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση είτε στη δήλωσή τους να αναφέρουν μικρότερα ποσά από αυτά που ελάμβαναν από τον ασφαλιστικό τους φορέα!

Σύμφωνα με το «Εθνος», από τους 18.951 συνταξιούχους δικηγόρους, οι 1070 (5,66%) δεν είχαν υποβάλλει φορολογική δήλωση, ενώ άλλοι 642 (3,39%) δεν είχε υποβάλλει δήλωση ποτέ, παρότι υποχρεούνταν.

Επιπλέον, 1186 συνταξιούχοι δικηγόροι (6,64%) δήλωναν στην εφορία λιγότερα από όσα έπαιρναν ετησίως από το Ταμείο.

Σχόλια

 1. Αγαπητή κ. Χουρίδου,
  είμαι ένας από τους 4.000 δικηγόρους της Θεσσαλονίκης. Ένας από αυτούς που μπορείς να τους δεις με έναν χαρτοφύλακα στα χέρια, να περιμένει στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου για κάποιον πολίτη που να χρειάζεται, απεγνωσμένα, υπεράσπιση. Αλήθεια, ποιος χρειάζεται, στην πραγματικότητα, απεγνωσμένα ποιον; Ο πολίτης την υπεράσπιση, ή εμείς τον πολίτη - πελάτη;
  Είμαστε υπερβολικά πολλοί κ. Χουρίδου για τους πολίτες. Κι ας είναι -δόξα τω Θεώ- οι πολίτες δικομανείς στη χώρα μας.
  Οι περισσότεροι από μας πένονται. Κάποιοι, αν δεν είχαν το "Γραφείο του μπαμπά", με την πελατεία, δε θα εξασφάλιζαν ούτε τα βασικά. Οι υπόλοιποι διαγκωνιζόμαστε για μια θέση σε ένα γνωστό γραφείο.
  Ο νόμος για το ανοικτό επάγγελμα θα μας ρίξει ακόμη πιο κάτω. Γνωστές εταιρίες του εξωτερικού θα μπορούν να νοικιάζουν τις υπηρεσίες μας αντί πινακίου φακής. Το επιχείρημα ότι "θα ανοίξουν οι δουλειές", το ακούω βερεσέ. Είδα τι έγινε στα πολυεθνικά καταστήματα, εκεί που ο υπάλληλος δεν μπορεί να έχει ούτε σκαμπό να ακουμπήσει, για λίγο, κατά τη διάρκεια του ωραρίου του.
  Κι έρχεστε, τώρα, εσείς, να μας κατηγορήσετε ότι είμαστε φοροφυγάδες. Και το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι, με το που ξεκινώ να διαβάσω το κείμενό σας, διαπιστώνω ότι φοροδιαφεύγει... ένας στους δέκα!
  Αλήθεια, κυρία Χουρίδου, πόσοι δημοσιογράφοι φοροδιαφεύγουν; Πόσοι αποδίδουν ΦΠΑ; Πόσοι εργάζονται με μαύρα; Πόσοι παίρνουν λιγότερα και δέχονται οι εργοδότες τους να δηλώνουν περισσότερα; Πόσοι, κοντά στη σύνταξη, δέχονται να παίρνουν μόνον τις κρατήσεις τους;
  Εκεί μας έφθασαν. Κι εσείς, αντί να βοηθήσετε την κατάσταση, αντί, ως δημοσιογράφος να σταθείτε στο πλευρό της κοινωνίας, μας στήνετε στον τοίχο και μας δείχνετε με το δάχτυλο.
  Δεν το γράφω αυτό για να ανακαλέσετε. Δεν υπάρχει λόγος, το κείμενο δεν είναι μηνήσιμο με το γράμμα του νόμου. Απλά, ο τίτλος του είναι υπερβολικός.
  Το γράφω για να σκέφτεστε, πριν γράψετε.
  Πιστεύω ότι στο μέλλον θα το κάνετε.
  Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.