«Η εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου για τα πανεπιστήμια είναι αυτή που θα δείξει τις δυσκολίες του και τα πιθανά σημεία που πρέπει να τροποποιηθούν, όχι η εικονική πραγματικότητα που συνεχώς επικαλούνται οι πρυτάνεις». >>>

Αυτό υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της πλήρους εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Μέλη του Συνδέσμου Καθηγητών ασκούν κριτική στις διοικήσεις των ΑΕΙ, τονίζοντας πως βασικές διατάξεις του νέου νόμου εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται, εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης που προβάλλουν οργανωμένες μειοψηφίες, αλλά και οι ηγεσίες των πανεπιστημίων. 
«Η τελευταία Σύνοδος των Πρυτάνεων, κρίνοντας ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψουμε στις δομές και πρακτικές του προηγούμενου νομικού πλαισίου, προέβαλε πληθώρα αντιρρήσεων και προτάσεων που ακυρώνουν τις πιο νευραλγικές προβλέψεις και, τελικά, την όλη λογική του νέου νόμου», σημειώνουν στην ανοιχτή επιστολή τους οι πανεπιστημιακοί, μέλη του συνδέσμου, επαναλαμβάνοντας ότι τα θετικά σημεία του νέου νόμου ξεπερνούν κατά πολύ τα αρνητικά του. 
«Τροποποιήσεις πριν από την εφαρμογή του νόμου είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την υπονόμευσή του και την παραπέρα υποβάθμιση των πανεπιστημίων μας», υπογραμμίζουν.