Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο διήμερο από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και στα νησιά της Μυκόνου και της Ζακύνθου. >>>


Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε σαράντα τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και άλλα συναφή καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε εννέα καταστήματα, οι οποίες αφορούν το Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), καθώς και άλλα αδικήματα της φορολογικής νομοθεσίας, όπως η μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, η μη επίδειξη βιβλίου επισκευής και συντήρησης του φορολογικού μηχανισμού και η μη επίδειξη των τηρουμένων φορολογικών βιβλίων και στοιχείων.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr , προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.