Νυκτερινή επιχείρηση-σκούπα με εξονυχιστικούς ελέγχους και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ από τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, στα Λαδάδικα, στην παραλιακή >>>
Λεωφ. Νίκης και στους οδικούς άξονες  Βογατσικού και Άλεξ.Σβώλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα.
Πρόκειται για την τρίτη εκτεταμένη επιχείρηση ελέγχου και κατάσχεσης τραπεζοκαθισμάτων σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, μετά την πρώτη που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο Νίκης τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της 11ης Ιουλίου 2012 και τη δεύτερη, της 17ης Ιουλίου 2012, που έγινε στον άξονα  της οδού Καρόλου Ντηλ-Μητροπόλεως.
Συγκεκριμένα προχθές, ελεγκτές της αρμόδιας Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης συνεπικουρούμενοι από συνεργεία της Καθαριότητας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και απόσπασμα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. χωρισμένοι σε δύο διαφορετικά κλιμάκια διενήργησαν ταυτόχρονο έλεγχο και κατασχέσεις τραπεζοκαθισμάτων σε τέσσερις επιβαρημένες περιοχές του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, στην οδό Κατούνη (Λαδάδικα), στη Λεωφ. Νίκης και  στις οδούς Βογατσικού και Άλεξ. Σβώλου.
Την αιφνιδιαστική έφοδο που εφαρμόστηκε ταυτοχρόνως σε όλα τα σημεία ελέγχου, συντόνιζαν οι Αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.  Κατά τον έλεγχο σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος διαπιστώθηκαν παραβάσεις αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας της άδειας μουσικής.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σε  δήλωση του τόνισε ότι «προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διέλευση του κοινού από τους κοινόχρηστους χώρους, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες να κατανοήσουν το πρόβλημα και να τηρούν τους κανόνες που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα».
Με επιστολή του στις 11 Ιουνίου 2012 προς τους ιδιοκτήτες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, επεσήμανε ότι μετά από τις συνεχείς αναφορές κατοίκων του κέντρου της πόλης και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του Δήμου Θεσσαλονίκης διαπιστώνεται παρακώλυση της ελεύθερης χρήσης-προσπέλασης των πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα ή από μόνιμα εμπόδια ή εγκαταστάσεις των καταστημάτων τους.