Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά είναι τα πρώτα για τα οποία θα τεθεί θέμα ιδιωτικοποίησής τους -κι αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, με συμβάσεις παραχώρησης. >>>

«Η διεθνής εμπειρία είναι πολύ σημαντική και μπορεί να εξαχθεί στο ελληνικό σύστημα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης. 
Ο υπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε χτες με τον Χορστ Ράιχενμπαχ με τον οποίο «έγινε μια ανταλλαγή απόψεων για τις παραχωρήσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις δραστηριοτήτων και στον τομέα των λιμένων και στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, και, κυρίως, την κρουαζιέρα».
Όπως είπε, σε πρώτη φάση θα προχωρήσουν ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη, με συμβάσεις παραχώρησης ενώ, ερωτηθείς για τυχόν αντιρρήσεις από διοικήσεις, διαμήνυσε: «Εγώ δεν έχω έρθει εδώ, και νομίζω δεν είναι αυτή η εντολή μου, να κάνω τον διαιτητή αντικρουόμενων απόψεων, αν υπάρχουν. Εγώ γνωρίζω ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης, ποιο είναι το πλαίσιο της προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων και πάνω σ' αυτό θα κινηθώ. Αυτός είναι ο καμβάς αυτής της κυβέρνησης. Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ' αυτόν τον καμβά ή θα προσαρμοστεί, προκειμένου να ανταποκριθεί ή θα αποχωρήσει. Είναι σαφές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το διαφορετικό. Αλλά δεν έχω τέτοια αίσθηση, ότι ότι κάθε λιμάνι χαράζει τη στρατηγική του ή τον καημό του».