Δεκτή έγινε η αίτηση διακοπής ποινής του Σάββα Ξηρού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη. >>>


Με απόφασή του το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά έκανε δεκτή την αίτηση του Σάββα Ξηρού, που αφορούσε διακοπή της κράτησής του για λόγους υγείας.

Ο κρατούμενος θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της , όπου θα νοσηλευτεί φρουρούμενος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Υπέρ της ανάγκης νοσηλείας του Σάββα Ξηρού κατέθεσαν ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Νίκος Καρακούκης και οι γιατροί κ. Μανιός, κ. Γρηγοριάδης και κ. Κουράκης.

Ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε πέντε δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης, γύρω στις 9, στα δικαστήρια Πειραιά, κάτω από δρακόντεια μέτρα προστασίας. 

Ο Σάββας Ξηρός υποστήριξε στο δικαστήριο ότι κινδυνεύει στο ένα μάτι με ολική απώλεια όρασης ενώ στο άλλο έχει περιοριστεί σημαντικά. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε χειρουργηθεί στο ένα από τα δύο του μάτια. Επιπλέον, αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα ακοής ενώ μικρόβιο του προκάλεσε σοβαρά οιδήματα στα πόδια.