Μετά από εννέα μήνες απεργίας, 130 περίπου άνθρωποι μπήκαν σήμερα στο χώρο εργασίας τους, στη Χαλυβουργία Ελλάδος, αφού πρώτα απομακρύνθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. >>>

Μικροεντάσεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί, έως ότου γίνουν οι διαπραγματεύσεις για να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι, που από νωρίς το πρωί έφθασαν στο εργοστάσιο, ζητούσαν να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ και να μπουν όλοι μαζί μέσα στο χώρο του εργοστασίου και όχι ένας ένας όπως τους υποδείκνυε ο διοικητής της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο.

Στην είσοδο του εργοστασίου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, και απολυμένοι από τη Χαλυβουργία Ελλάδος. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη και του ζήτησε να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ.

Ο πρόεδρος σωματείου των εργαζομένων του εργοστασίου Γ. Σιφονιός υποστήριξε ότι “οι εργαζόμενοι θέλουν να μπουν μέσα στο εργοστάσιο, να συνεχίσουν την εργασία τους, και από μέσα να συνεχίσουν και τον αγώνα τους”.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο οι εργαζόμενοι με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν στη γενική συνέλευσή τους την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και την επιστροφή τους στους χώρους εργασίας. Οι εργαζόμενοι είχαν επισημάνει ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν την επαναπρόσληψη των απολυμένων πρώην συναδέλφων τους σε ένα "κλίμα ειρήνης".