Χάος! Η κατάσταση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης είναι η χειρότερη που θα ήθελε να βιώσει έλληνας ή ξένος τουρίστας. >>>

 

Ουρές στον check in, στον έλεγχο των αποσκευών και μετά ουρά και πάλι στην είσοδο για τις πύλες επιβίβασης. Οι επιβάτες -είτε φεύγουν σε λίγα λεπτά είτε μετά από 3 ώρες- βρίσκονται όλοι μαζί στριμωγμένοι με τα νεύρα κάποιες φορές να μην συγκρατούνται και τους υπαλλήλους να μη ξέρουν τι να κάνουν.

Θλιβερές τριτοκοσμικές εικόνες...

Κι όλα αυτά γιατί -όπως μας ενημέρωσαν εργαζόμενοι του αεροδρομίου -το σύστημα IBS ελέγχου των αποσκευών βρίσκεται ακριβώς (και βλακωδώς) δίπλα στο check in, ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο υπόγειο όπως συμβαίνει σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου, ακριβώς για αποφεύγεται ο συνωστισμός!

Καθημερινά, λόγω θέρους στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” έχουμε περίπου 200 πτήσεις (αφίξεις και αναχωρήσεις)! Αριθμός σχεδόν τριπλάσιος με αυτόν του χειμώνα. Γίνεται εύκολα λοιπόν αντιληπτό ότι ο αυξημένος αριθμός των πτήσεων και των επιβατών δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από ένα τριτοκοσμικό στη λειτουργία του αεροδρόμιο.

Χωρίς ρευστό!

Την ίδια ώρα, το ταμείο του κρατικού αερολιμένα είναι άδειο από ρευστό και δεν υπάρχει ευρώ για αγορά αναλώσιμων -ούτε για χαρτί τουαλέτας!.

“Δεν υπάρχει ούτε χαρτί στην τουαλέτα” έλεγε στους UR εργαζόμενος που για ευνόητους λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του και πρόσθεσε: “Πάμε και παίρνουμε χαρτί τουαλέτας από τον εργολάβο καθαριότητας ο οποίος κι αυτός είναι απλήρωτος. Λάμπες καίγονται και δεν έχουμε χρήματα να αγοράσουμε καινούργιες για να τις αλλάξουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο αεροδρόμιο, η κατάσταση είναι τραγική”.

Αυτά συμβαίνουν στο αεροδρόμιο της...συμπρωτεύουσας, που μπορεί να βγήκε κάπως από τον αποκλεισμό που είχε υποστεί προηγούμενα έτη αλλά βιώνει την απαξίωση και φυσικά την ίδια απαξίωση βιώνουν και οι τουρίστες που έρχονται εδώ για διακοπές. Έλληνες και ξένοι...


από το http://www.unitedreporters.gr