Στουρνάρας: Δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους δανείστες μας

Στην παραδοχή ότι το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι εκτός στόχων προχώρησε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Financial Times. >>>

«Το πρόγραμμα είναι εκτός δρόμου και δεν μπορούμε να ζητήσουμε οτιδήποτε από τους πιστωτές μας έως ότου το επαναφέρουμε στην σωστή πορεία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Εάν αληθεύουν, οι επίμαχες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ουσιαστικά «βυθίζουν» τον προγραμματικό σχεδιασμό αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου που είχαν πραγματοποιήσει Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.
«Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, αλλά είναι ένα μακρύ τούνελ», συμπλήρωσε λακωνικά ο κ. Στουρνάρας.
Η δύσκολη θέση της Αθήνας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της φάνηκε άλλωστε και κατά τη διάρκεια των σημερινών επισκέψεων των επικεφαλής της τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και σε διάφορα υπουργεία, περιλαμβανομένου του υπουργείου Οικονομικών.
Οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα έρχονται στον απόηχο σχολίων της Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πως «δεν έχει τη διάθεση» για διαπραγμάτευση ή αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος.

Σχόλια