Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Αργυρά Αχαΐας. >>>


Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εκκενωθεί διάσπαρτες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του Κάτω Καστριτσίου και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών έχουν μετακινηθεί σε ασφαλές μέρος. Όσον αφορά στη μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί τόσο με επίγεια, όσο και με εναέρια μέσα, ενώ μάχη δίνουν οι πυροσβέστες και στο δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Τζάιλο. Εκεί η φωτιά καίει δασική έκταση, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Αργυρά Αχαΐας ενώ το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις περιοχές Κάτω Καστρίτσι και Δρέπανο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Πάντως παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού κάτω από δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο λόγω των ανέμων, αλλά και των πυκνών καπνών.

Στο μεταξύ ένα ακόμη πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στην Αχαΐα, αυτή την φορά στην περιοχή Τζάιλο. Η φωτιά καίει δασική έκταση και στην περιοχή επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις και από τον γειτονικό νομό Ηλείας, καθώς και εναέρια μέσα.