Η τουριστική κίνηση από τη Γερμανία προς τη χώρα μας έχει μειωθεί αισθητά φέτος, ωστόσο το γερμανικό κοινοβούλιο τείνει χείρα βοηθείας, έστω και συμβολική. >>>

 
Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, αρκετοί είναι οι βουλευτές που θα προτιμήσουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους.

Η βουλευτής των Πρασίνων Μπεάτε Μίλερ-Γκέμεκε είχε ξανάρθει στην Ελλάδα σύμφωνα με το Έθνος λόγω της φυσικής της ομορφιάς, ωστόσο φέτος, όπως είπε, «όταν άκουσα ότι ο αριθμός των τουριστών μειώθηκε κατά 50%, ήταν για μένα αυτονόητο ότι θα πάω στην Ελλάδα».

Στην Κρήτη θα ταξιδέψει με την οικογένειά του ο Ρίχαρντ Πέτερλε του κόμματος της Αριστεράς, ο οποίος θέλει να μιλήσει με τον κόσμο για να υπογραμμίσει με την παρουσία του ότι «δεν σας έχουμε ξεγράψει».

Η χριστιανοδημοκράτισσα Φριντλίντε Γκουρ Χιρς επισκέφθηκε την Κέρκυρα. Παρότι διαπίστωσε ότι η ατμόσφαιρα ήταν κάπως βαριά, η Γερμανίδα βουλευτής υπογραμμίζει ότι όλοι ήταν πολύ φιλικοί και επαγγελματίες.

«Κανείς δεν μας είπε ''γιατί μας πιέζετε'', όλοι ήταν πολύ φιλικοί» τόνισε.

Στην Κω θα βρεθεί στα τέλη Ιουλίου ο φιλελεύθερος Ερικ Σβένκερτ, που επέλεξε να δείξει ότι η Γερμανία δεν στηρίζει την Ελλάδα μόνο με δημόσιο χρήμα, αλλά ότι οι Γερμανοί πολιτικοί είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν χρήματα και ιδιωτικά.

Στη Θάσο
Η Βερολινέζα σοσιαλδημοκράτισσα Μέχτχιλντ Ράβερτ, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, καθότι έχει συνεργάτιδα ελληνικής καταγωγής, έχει ξαναβρεθεί στη χώρα μας και φέτος θα πάει στη Θάσο, ενώ η αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των χριστιανοδημοκρατών, Ινγκριντ Φίσμπαχ, θα προτιμήσει τη Ρόδο.