Η μητέρα του ήρωα της Τυνησίας του μικροπωλητή που η αυτοκτονία του έγινε η σπίθα για να ξεσπάσει η Αραβική Άνοιξη συνελήφθη μετά από επίθεση σε έναν δικαστικό υπάλληλο. >>>


 
Όπως, δήλωσε ο Σαλέμ Μπουαζίζι, αδελφός του Μοχάμεντ Μπουαζίζι του οποίου ο θάνατος έγινε σύμβολο για εκατομμύρια ανθρώπους, η μητέρα του κατηγορείται για δήθεν επίθεση εναντίον ενός υπαλλήλου στην Σίντι Μπουζίντ την πόλη της κεντρικής Τυνησίας, από όπου ξεκίνησε η επανάσταση.
«Αυτό αποτελεί προσβολή για τη μητέρα του μάρτυρα», είπε απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση της μητέρας του, Μανουμπία. Από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τυνησίας δεν υπήρξε κανένα σχόλιο. Ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι αυτοπυρπολήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 μετά από την ενέργεια της αστυνομίας να του κατασχέσει το εμπόρευμα και πέθανε μετά από ένα μήνα.

Η αυτοκτονία σύμφωνα με το ΑΜΠΕ προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών σε όλη την Τυνησία, αναγκάζοντας τον δικτάτορα Ζιν αλ-Αμπιντίν Μπεν Αλί να εγκαταλείψει τη χώρα στις 14 Γενάρη του 2011. Η πτώση του Μπεν Αλί προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο και πυροδότησε εξεγέρσεις που ανέτρεψαν τελικά τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Λιβύης.