Επίθεση αυτοκτονίας προκάλεσε πιθανότατα την έκρηξη στο λεωφορείο με τους Ισραηλινούς τουρίστες στο Μπουργκάς, σύμφωνα με το Βούλγαρο υπουργό Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ. >>>

«Τεκμηριώσαμε την ύπαρξη ενός ατόμου που ήταν βομβιστής αυτοκτονίας στην επίθεση. Αυτό το άτομο είχε ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.

Ευθείες κατηγορίες κατά του Ιράν εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ Ισραηλινοί τουρίστες και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.
«Ολες οι ενδείξεις οδηγούν στο Ιράν», σημείωσε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει απάντηση από τη χώρα του. «Το Ισραήλ θα αντιδράσει δυναμικά ενάντια στον ιρανικό τρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, «μόνο τους τελευταίους λίγους μήνες έχουμε δει ιρανικές απόπειρες να πληγούν Ισραηλινοί στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία, στη Γεωργία, στην Κένυα, στην Κύπρο και αλλού».
«Ακριβώς 18 χρόνια μετά από την έκρηξη στο κέντρο της εβραϊκής κοινότητας στην Αργεντινή ο ιρανικός τρόμος εξακολουθεί να χτυπά αθώους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.
Η βομβιστική επίθεση συμπίπτει με την 18η επέτειο από την επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της κύριας εβραϊκής κοινότητας της Αργεντινής στο Μπουένος Αιρες κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 85 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή έκρηξη σημειώθηκε όταν το λεωφορείο βρισκόταν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου της βουλγαρικής πόλης. Σε αυτό επέβαιναν 40 Ισραηλινοί τουρίστες, που είχαν φθάσει με πτήση από το Τελ Αβιβ, για να επισκεφθούν καζίνο της Βουλγαρίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών τη Βουλγαρίας Νίκολαϊ Μλάντενοφ δεσμεύθηκε από την πλευρά του ότι η χώρα θα κάνει τα «αδύνατα δυνατά» προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες πίσω από το αιματηρό περιστατικό.