Υπογράφηκε, σήμερα, στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ν. Θεσσαλονίκης-Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ (ΑΝΕΘ) η Σύμβαση για την εκπόνηση της «Μελέτης Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης αντλιοστασίων, καταληκτικών αγωγών και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του δήμου Βόλβης». >>>

 

Η μελέτη αυτή αποτελεί το πρώτο υποέργο που έχει ενταχθεί  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013». Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ξεπερνάει τα 21,5 εκ. ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται κυρίως από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Θα κατασκευαστούν εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης στα Βρασνά, συνολικού μήκους 22,3 χλμ.,  δύο αντλιοστάσια στο εσωτερικό δίκτυο και ένα τελικό αντλιοστάσιο για τη μεταφορά των λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων με αγωγούς μεταφοράς μήκους 1,8 χλμ., και άλλο ένα δίκτυο μήκους 21,9 χλμ., με επίσης τρία αντλικοστάσιο, με αγωγούς μεταφοράς μήκους 2,7 χλμ., από ένα στον κάθε οικισμό.

Το έργο θα εξυπηρετεί 18.000 κατοίκους και των δύο οικισμών και υλοποιείται με Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑ Βόλβης, που αποτελεί τον Κύριο του Έργου, και της ΑΝΕΘ, η οποία αποτελεί τον φορέα υλοποίησης.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε ότι: «Η υπογραφή αυτή είναι ο «θεμέλιος λίθος» ενός έργου πνοής για την ευρύτερη περιοχή του Στρυμονικού κόλπου, που αποτελούσε για πολλά χρόνια το «όνειρο» όλων των κατοίκων της. Το οφέλη πολλαπλά και αυταπόδεικτα, καθώς η ολοκλήρωση του έργου στα αμέσως επόμενα χρόνια, πρόκειται να συμβάλλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, με άμεση συνέπεια την συνολική βελτίωση της εικόνας της ως τουριστικού προορισμού. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη η ιδιαίτερη δυσχερής οικονομική συγκυρία. Αποτελεί ίσως την προτεραιότητα της διοίκησης του δήμου Βόλβης, η άμεση υλοποίηση αυτού του κομβικού έργου».