Iera_moni_megistis_lavras_01Το Άγιον Όρος επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας, προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς της πανήγυρης του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτη, στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας. >>>


Ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου έφτασε στις Καριές λίγο μετά τις δώδεκα και μισή, όπου του έγινε υποδοχή. Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία στον Ι. Ν. του Πρωτάτου.
Ο κ. Τσιάρας αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τους αντιπροσώπους των μονών σε συνεδρίαση της Ι. Κοινότητας, στο ιεροκοινοτικό μέγαρο.
Οι μοναχοί έθεσαν στον υφυπουργό ζητήματα που αφορούν τη φορολογία των μοναστηριών, το θέμα της υπαγωγής του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς στο ΥΜΑΘΟ ,καθώς και το θέμα των ζηλωτών που στεγάζονται στο κτίριο της μονής Εσφιγμένου.
Ο υφυπουργός αργότερα παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε, με αφορμή την επίσκεψη του στο Άγιον Όρος, η Ιερά Κοινότητα. Σήμερα θα επισκεφθεί τις μονές Κουτλουμουσίου και Ιβήρων και το απόγευμα θα παραστεί στην πανήγυρη και στην αγρυπνία, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτη, ιδρυτή του κοινοβιακού μοναχισμού στο Άγιον Όρος.
Αύριο ο κ. Τσιάρας θα επισκεφθεί τη μονή Ξενοφώντος.