Η έναρξη λειτουργίας ιστοσελίδας, μέσω της οποίας καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν σε μια διευρυμένη συζήτηση για τη δημιουργία των νέων θέσεων του Κινήματος, ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ. >>>

Το κεντρικό μήνυμα της ιστοσελίδας www.anasistasipasok.gr είναι «η σκέψη σου, πολιτική μας πρόταση» και αποσκοπεί, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στο να αποτελέσει έναν δυναμικό χώρο συνάντησης, διαβούλευσης, επικοινωνίας, ενημέρωσης και αυτοοργάνωσης, όσων επιθυμούν να συμβάλουν στην ανασύσταση του κινήματος.
Με την έναρξη της ιστοσελίδας διαλόγου, επιδιώκεται, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, κάθε φίλος του ΠΑΣΟΚ να μπορεί να συμμετάσχει είτε σχολιάζοντας τα θέματα συζήτησης που προτείνονται για προβληματισμό και συζήτηση είτε θέτοντας νέα θέματα γενικού ή τοπικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, η ιστοσελίδα θα φιλοξενεί, εν είδει «ημερολογίου», εκδηλώσεις που θα γίνονται σε όλη την Ελλάδα και θα αφορούν στην ανασύσταση του κινήματος.
Στόχος της λειτουργίας της ιστοσελίδας είναι, για τα στελέχη της Ιπποκράτους, να διατυπωθούν νέες ιδέες και απόψεις, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας αλλά και της νέας διάρθρωσης του ΠΑΣΟΚ. Όπως υπογραμμίζεται στο εναρκτήριο κείμενο της ιστοσελίδας, «το μόνο που παραμένει αδιαπραγμάτευτο είναι η αποφασιστική μας διάθεση για ανασύσταση. Ανασύσταση των δομών, των ιδεών, των σχέσεων, των προτάσεων και των πολιτικών μας».
Στην ιστοσελίδα anasistasipasok.gr μπορεί, όποιος επιθυμεί, να εγγράφεται μέλος του ΠΑΣΟΚ. 
Ταυτόχρονα με την ιστοσελίδα για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, δόθηκε στη δημοσιότητα κείμενο του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο οποίο καθορίζονται η πρόσκληση, οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για αυτοοργάνωση σε όλα τα μέλη, τους φίλους, τους ψηφοφόρους της παράταξης.
«Η διαδικασία της αυτοοργάνωσης είναι ένα ισχυρό κίνητρο συμμετοχής και μια αποτελεσματική εγγύηση αυθεντικότητας και διαφάνειας. Για να ξεπεράσουμε οριστικά τους μηχανισμούς, τις αγκυλώσεις,
τους παραγοντισμούς, τις βαρονίες, τους αποκλεισμούς. Όλα τα φαινόμενα, που συνθέτουν μια οριστικά ξεπερασμένη και στείρα κομματική νοοτροπία και αισθητική» αναφέρει, χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος και προτείνει δώδεκα σημεία- βήματα για την νέα οργανωτική δομή του Κινήματος.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται οι νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα να μετατραπούν σε επιτροπές ανασύστασης και να υποστηρίζουν ως τεχνικές γραμματείες κάθε πρωτοβουλία αυτοοργάνωσης, με τα γραφεία των οργανώσεων να λειτουργούν ως "ζωντανοί και φιλικοί χώροι υποδοχής της αυτοοργάνωσης".
Οι εγγραφές νέων μελών γίνονται ακόμη και τηλεφωνικά μέσω ειδικού τηλεφωνικού κέντρου που λειτουργεί για όλη την Ελλάδα, χωρίς χρέωση, στον αριθμό 8013003888 ή στέλνοντας SMS στο τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα επικοινωνεί με τον ενδιαφερόμενο για τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής.
Όσοι εγγράφονται κεντρικά θα κατανέμονται με βάση τον τόπο κατοικίας τους στις νέες δημοτικές οργανώσεις, με φιλοδοξία το Σεπτέμβριο να κινηθούν οι διαδικασίες εκλογής των νέων οργάνων σε δημοτικό, αρχικά, επίπεδο για την ανάδειξη των γραμματειών.
Αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, με στόχο να φτάσουμε το Νοέμβριο στην ανάδειξη των συνέδρων και στη σύγκληση του Συντακτικού Συνεδρίου της παράταξης.