Η άμεση -και δυναμική- επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και η προσπάθεια των εθελοντών και των αστυνομικών, έσωσε, σήμερα, το Σέιχ Σου. >>>
Η φωτιά ξέσπασε δίπλα, ακριβώς, στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της διασταύρωσης για Νεάπολη, μάλλον από αναμμένο τσιγάρο (οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκε ένα στουπί βενζίνη δε φαίνεται να ευσταθούν, αφού, όπως έλεγαν, χαρακτηριστικά, οι Πυροσβέστες που πήραν μέρος στην κατάσβεση, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο το στουπί θα είχε γίνει, απλά, κάρβουνο. 





Η φωτιά ήταν έρπουσα, κάτι που ενισχύει το ενδεχόμενο να ξέσπασε από τσιγάρο. Επεκτάθηκε σχετικά γρήγορα, καθώς φυσούσε ελαφρό αεράκι στην περιοχή. 
Άμεση, όμως ήταν και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας! Περίοικοι που είδαν τους καπνούς τηλεφώνησαν στο 199 και στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 20 οχήματα! Ειδοποιήθηκε και η 113 Πτέρυγα Μάχης και, μέσα σε λίγα λεπτά, πάνω από την κύρια εστία της φωτιάς έκαναν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα τύπου "Καναντέρ" κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο με κάδο!




Την ίδια ώρα, εθελοντές και περίοικοι, βοηθούσαν με κάθε τρόπο τους πυροσβέστες στο έργο τους, ενώ οι δήμοι έστελναν στην περιοχή υδροφόρες, για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων.
Στο Σέιχ Σου βρέθηκε και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ενώ το συντονισμό των ενεργειών επόπτευε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, από τα κεντρικά γραφεία του Συντονιστικού Εκτάκτων Αναγκών.





Συνολικά κάηκαν 60 στρέμματα δάσους.
Ως αυτήν την ώρα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη συνεχίζουν τις ρίψεις νερού στο σημείο της πυρκαγιάς για να αποφευχθεί τυχόν αναζωπύρωση.


* Έσβησε και η φωτιά στο Ωραιόκαστρο. Είχε ξεσπάσει σε ιδιωτικό περιφραγμένο οικόπεδο με δένδρα, κοντά στη δασική περιοχή.