Η μητέρα κινητοποίησε την τοπική αστυνομία, θέλοντας, όπως έλεγε στους αξιωματικούς, να σώσει το παιδί της που είχε επηρεαστεί από τις παρέες του και αποφάσισε να εργαστεί νύχτα ώστε να αποκτήσει... «εμπειρίες».  >>>


Όλα άρχισαν τον προηγούμενο μήνα, όταν το 16χρονο κορίτσι από την περιοχή της Ανθούπολης της Πάτρας, ανακοίνωσε στη μητέρα της ότι θα ξεκινήσει εργασία έτσι ώστε να καλύπτει μόνη της τα προσωπικά της έξοδα.

Η μητέρα της αρνήθηκε κατηγορηματικά σύμφωνα με το dete.gr οποιαδήποτε επαφή της κόρης της με εργασία εφόσον ήταν ανήλικη και αφού η ίδια εργάζεται κανονικά και έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις λογικές απαιτήσεις της κόρης της.

Όμως η νεαρή επέμεινε και τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν έγινε γνωστό και το μέρος στο οποίο επρόκειτο να εργαστεί, δηλαδή ένα μπαράκι που λειτουργεί βράδυ. Τότε η μάνα την απείλησε ότι θα καταγγείλει την ίδια και τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, μιας και απαγορεύεται να απασχολούνται ανήλικοι. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κόρη να υποσχεθεί πως δεν θα εργαστεί.

Δεν το έκανε όμως. Ξεκίνησε να εργάζεται. Απουσίαζε από το σπίτι λέγοντας ότι κοιμάται σε μία φίλη της.

Στο τμήμα η ανήλικη και στο αυτόφωρο ο εργοδότης

Αρκούσε ένα βράδυ παρακολούθησης ώστε η μάνα να εντοπίσει το κατάστημα στο οποίο απασχολείτο η κόρη της και να βρει τα στοιχεία του εργοδότη. Και χωρίς να αναφέρει το παραμικρό στην ανήλικη, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της ζητώντας συνδρομή.

Εξιστόρησε στους αστυνομικούς το τι συμβαίνει και προχώρησε σε επίσημη καταγγελία κατά της κόρης της, αλλά φυσικά και κατά του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Οι αστυνομικοί έκαναν αμέσως έλεγχο με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο τμήμα τόσο η νεαρή, όσο και ο επιχειρηματίας ενώ ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του δεύτερου.