astinomikoi_01Του ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΑΠΗ

Νέα μέρα ξημέρωσε χθες για τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Η νέα ημέρα των «κρίσεων» βρήκε άλλους αξιωματικούς να προάγονται άλλους να παραμένουν στον ίδιο βαθμό, άλλους να μετατάσσονται και άλλους να αποστρατεύονται. >>>

Από τις προαγωγές που ξεχώρισαν είναι αυτή του βορειοελλαδίτη κ. Δημήτρη Τσακνάκη ο όποιος από τον βαθμό του Υποστράτηγου προήχθη με την σύμφωνη γνώμη του πρώην συνυπηρετούντα του στην Γ.Α.Δ.Θ. βορειοελλαδίτη Δημήτρη Παπαδόπουλου, στον βαθμό του Αντιστράτηγου. Ο κ. Τσακνάκης, πλέον θα υπηρετεί ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος. Σημειώνεται πως ο κ. Τσακνάκης είχε υπηρετήσει ως Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και μετέπειτα ως αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης με Γενικό αστυνομικό Διευθυντή τον κ. Παπαδόπουλο.

Ακόμα σημειώνεται πως από τον βαθμό του αστυνομικού Διευθυντή προήχθη στον βαθμό του Ταξίαρχου ο μάχιμος διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, κ. Κωσταντίνος Τζιμόπουλος, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός στον χώρο των διαδηλωτών ως διοικητής των ΥΑΤ ( πρώην ΜΑΤ).

Στον ίδιο βαθμό παραμένουν ο υποστράτηγος Τρύφων Κούκιος, Γενικός αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, και ο ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής οι τοποθετήσεις των αξιωματικών δεν ανακοινώθηκαν ακόμη.

Τέλος, έπειτα από απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αποστρατεύεται ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κ. Μακεδονίας υποστράτηγος Β. Κανάλης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αν. Μακεδονίας - Θράκης ταξίαρχος Μανόλης Λουπεΐδης.

Από τις αποστρατεύσεις των υψηλόβαθμων αξιωματικών της Θεσσαλονίκης ξεχώρισε αυτή του Αστυνομικού Διευθυντή Βασίλη Σταυρίδη ο οποίος αποστρατεύεται με τον τιμητικό βαθμό του Ταξίαρχου.


Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον Τύπο Θεσσαλονίκης