Θέμα χρόνου είναι η πτώση του Άσαντ σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, στρατηγό Ρόμπερτ Μουντ, ο οποίος αποχώρησε από τη χώρα την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο διευκρινίζει πως η πτώση του δεν σημαίνει και αυτόματη παύση του πυρός. >>>

«Κατά τη γνώμη μου δεν είναι παρά θέμα χρόνου προτού ο λαός ολόκληρος στραφεί εναντίον ενός καθεστώτος το οποίο κάνει εκτεταμένη χρήση βαρεών όπλων και εφαρμόζει δυσανάλογη βία κατά του πληθυσμού του», δηλώνει ο κ. Μουντ στο Reuters.
Έκκληση απηύθυνε και η Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, προκειμένου να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός στη περίπτωση μίας βίαιης επικείμενης σύγκρουσης.
Ταυτόχρονα συνεχίζεται να κλιμακώνεται η κατάσταση στη δεύτερη σημαντικότερη πόλη της χώρας, το Χαλέπι, με το στρατό και τους αντικαθεστωτικούς να ετοιμάζονται για μία από τις εντονότερες μάχες από την αρχή της εξέγερσης που κρατάει πλέον περισσότερο από 16 μήνες. But Norwegian Maj Gen Robert Mood, who left Syria last week, said Mr Assad's fall would not necessarily mean an end to the 16-month-old conflict.
Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη τεθωρακισμένων, μαχητικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών καταδεικνύουν ότι επίκειται μεγάλη επίθεση των κυβερνητικών στρατευμάτων.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό αυτομόλησε στην Τουρκία, το πρώτο μέλος του συριακού Κοινοβουλίου, το οποίο κυριαρχείται από το κόμμα Μπάαθ του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.
Πρόκειται για την Ικλάς αλ-Μπαντάουι, η οποία αντιπροσωπεύει την επαρχία Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.