Παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα ο Ρούπερτ Μέρντοκ από τη θέση του διευθυντή των εταιριών που ελέγχουν τις εφημερίδες SUN, Times και Sunday Times, αποσυρόμενος από τα διοικητικά συμβούλια της ναυαρχίδας της μιντιακής του αυτοκρατορίας News International. >>>

 
H αποχώρησή του θεωρείται ότι εντάσσεται σε ένα γενικό "εταιρικό συγύρισμα", στην μετά σκανδάλου εποχή, ενόψει της κατάτμησης της εταιρίας του σε δύο χωριστές επιχειρήσεις: μία που θα ασχολείται με τις εκδόσεις και μία άλλη που θα έχει ως ασχολία την ψυχαγωγία και τις τηλεοπτικές παραγωγές.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ γνωρίζοντας πολύ καλά τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις σύμφωνα με Τα Νέα, ήθελε πάντα να έχει το Λονδίνο, ως κέντρο της αυτοκρατορίας του. Ωστόσο, παρά τα σκάνδαλα, οι μετοχές των επιχειρήσεών του παραμένουν ισχυρότατες και το ζήτημα των υποκλοπών δεν δείχνει να έχει περάσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με την εταιρία του τελικά να αγοράζει non stop ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Συμπέρασμα: ο Ρούπερτ μπορεί να διευθύνει την αυτοκρατορία του και από άλλες πρωτεύουσες. Το Λονδίνο δεν είναι το τέλος του.