Μπορεί να "τρέχει" το πρόγραμμα της αντικουνουπικής εκστρατείας η Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ Α.Ε.), όμως οι εργαζόμενοι στην εταιρία είναι απλήρωτοι εδώ και... εννέα μήνες! >>>

Κι όμως, είναι αλήθεια. Έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από πέρσι τον Δεκέμβριο! Η άλλοτε κραταιά Αναπτυξιακή Εταιρία των δήμων (συμμετέχουν σε αυτήν δήμοι όπως του Λαγκαδά, της Βόλβης, του Δέλτα και της Χαλκηδόνας), που διαχειρίζονταν κονδύλια από προγράμματα ΟΠΑΑΧ και LEADER, έχει μειώσει δραματικά το προσωπικό της και, αυτό που της απέμεινε, δεν είναι σε θέση να το πληρώσει!
Οι εργαζόμενοι, παρά τη δραματική τους κατάσταση, συνεχίζουν -έστω και οι λίγοι που απέμειναν, αφού οι απομακρύνσεις είναι πάνω από 40- να προσέρχονται στην εργασία τους και να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν όποιους θέλουν πληροφορίες για τα επενδυτικά προγράμματα, περιμένοντας να ξεμπλοκάρουν έργα LEADER ή ΕΣΠΑ, μήπως και αποκτήσουν αντικείμενο -και ξαναπληρωθούν!
Προς το παρόν έχουν αναρτήσει πανό, με το οποίο γνωστοποιούν το πρόβλημά τους, στην πρόσοψη των γραφείων τους, που βρίσκονται απέναντι από την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης και συνεχίζουν να "τρέχουν" το πρόγραμμα αντικουνουπικής προστασίας, με όσο προσωπικό τους απέμεινε.