Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, βασικοί κατηγορούμενοι στην δίκη για την συμμετοχή τους στον Επανασταστικό Αγώνα, παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί και δεν γνωρίζει κανείς που βρίσκονται. >>>

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και μεγάλο εκνευρισμό στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς οι αξιωματικοί πλέον κατηγορούν ανοιχτά τις αρχές για ανεπάρκεια και κωλυσιεργία. Οι κατηγορούμενοι είχαν αποφυλακιστεί, καθώς συμπλήρωσαν 18 μήνες προφυλακισμένοι.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξαν ότι οι Μαζιώτης και Ρούπα, δεν έδωσαν ως όφειλαν το παρών στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους αποφυλάκισής τους.
Ωστόσο κανείς αρμόδιος, και συγκεκριμένα η Ασφάλεια, δεν ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική σχετικά.
Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένω δήλωσαν άγνοια για το θέμα. Διευκρίνισαν ότι η μη παρουσία τους στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, δεν συνιστά παραβίαση των περιοριστικών όρων, εφόσον εκπροσωπούνται μέσω των συνηγόρων τους. Αρνήθηκαν ωστόσο να επιβεβαιώσουν τη μη εμφάνιση των δύο στο αστυνομικό τμήμα, παραπέμποντας για το θέμα στην ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι η δίκη ήταν προγραμματισμένη να συνεχιστεί με ανάγνωση εγγράφων τη Δευτέρα, ωστόσο αναβλήθηκε για την προσεχή Παρασκευή.