Ένα φθηνό συνθετικό ναρκωτικό που «θερίζει» στα κλαμπ της Ευρώπης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Χαλκιδικής. >>>

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 18χρονο Έλληνα και έναν Αλβανό 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Αρχικά συνελήφθη στον Σταυρό ο 18χρονος τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ποσότητα ναρκωτικής ουσίας την οποία παρουσίαζε σαν την πρωτοεμφανιζόμενη ναρκωτική ουσία με την επωνυμία "Μιάου-Μιάου". Στην κατοχή του και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5,5 γραμμάρια κάνναβης και 170,5 γραμμάρια της παραπάνω ουσίας η οποία θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 18χρονος προμηθεύτηκε την ποσότητα κάνναβης από τον 21χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη αργότερα την ίδια ημέρα στην Ασπροβάλτα ενώ στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:179,6 γραμμάρια κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας το χρηματικό ποσό των 275 ευρώ και 29 νάιλον σακουλάκια.

Το νέο ναρκωτικό
Το νέο ναρκωτικό που θερίζει στα κλαμπ ονομάζεται μεφεδρόνη και είναι μια φθηνή συνθετική ουσία που πωλείται κυρίως μέσω του διαδικτύου. Η μεφεδρόνη, ένα συνθετικό διεγερτικό που εξάγεται από την ουσία καθινόνη, παρασκευάζεται κυρίως στην Κίνα και φτάνει στην Ευρώπη με απολύτως νόμιμο τρόπο, δηλαδή μέσω Διαδικτύου, όπου εμφανίζεται συνήθως σαν «φυτικό λίπασμα». Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο Ιnternet, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να το αγοράσει σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες σε μορφή σκόνης ή κάψουλας και να κάνει προσωπική χρήση ή να το διακινήσει. Σε αυτό συντελεί και η εξαιρετικά χαμηλή τιμή, μόλις 5-17 ευρώ ανά γραμμάριο.