Mε 179 «ναι»,  η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, έλαβε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ψήφο εμπιστοσύνης. Στη διεξαχθείσα ονομαστική ψηφοφορία κατά την οποία συμμετείχε το σύνολο των 300 βουλευτών, ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε >>>
το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ (129 βουλευτές), οι 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι 17 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Κατά ψήφισαν 121 βουλευτές, οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ. Η τριήμερη διαδικασία της συζήτησης των  προγραμματικών δηλώσεων έκλεισε με την δευτερολογία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.
Νωρίτερα, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι τρομοκρατεί όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διαλυθούν τα πάντα και να κυβερνήσει.
Απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Πείτε κύριε Τσίπρα στον κύριο Φωτόπουλο που επάξια εκπροσωπείτε ''Και αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις''» ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε όσους ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ «αβανταδόρους του λόμπι της δραχμής».
Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε όλα τα κόμματα, σημείωσε ότι έχουν κάνει σοβαρά λάθη κατά το παρελθόν και ότι κανείς δεν είναι αναμάρτητος.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα «να κουνά το δάχτυλο στους άλλους» καθώς όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες που φτάσαμε ως εδώ, πρόσθεσε.
Μάλιστα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Σαμαράς είπε ότι αντιπροσωπεύουν το παλιό, την αντίσταση στην αλλαγή, την οπισθοδρόμηση και την χρεοκοπία. Το πάρτυ των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε, δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ο μόνος δρόμος για να αποφύγουμε την έξοδο από το ευρώ, πρόσθεσε, είναι ανάπτυξη και επενδύσεις.
Σε αυτό το σημείο ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο απόθεμα περιουσίας και πρόσθεσε ότι από το καλοκαίρι του 2010 η ΝΔ έθεσε το θέμα της αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.
Για την Ευρώπη είπε ότι γνωρίζει πως ταυτόχρονα με τη δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να υπάρχει και ανάπτυξη ενώ επεσήμανε ότι για να πετύχουμε οτιδήποτε, πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ.
Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η ΝΔ ζητεί ενότητα, «αυτή την εντολή μας έδωσε άλλωστε ο ελληνικός λαός».
Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία του, εξαπέλυσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διερωτώμενος γιατί, δεν μπήκε στην κυβέρνηση, ή δεν συμμετέχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αφού πια δεν μιλά για καταγγελία του μνημονίου, παρά για αντικατάστασή του. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε, ότι τελικά, το πρόβλημα της χώρας μας είναι εσωτερικό πρωτίστως και λιγότερο οι συσχετισμοί στην Ευρώπη. Το εσωτερικό μέτωπο, μάλιστα όπως είπε, έχει αποβεί πιο δύσκολο τυφλό και αδιέξοδο από ότι το εξωτερικό» συνοψίζοντας το δραματικό όπως το χαρακτήρισε συμπέρασμα της τριήμερης διαδικασίας.