Στην επιρροή των μέσων μαζικής επικοινωνίας αναφέρθηκε, πριν από λίγο, στο κήρυγμά του, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Κάλεσε τα κανάλια να σταματήσουν να μεταδίδουν προβλέψεις για την κρίση και να προσεγγίσουν τον απλό Έλληνα πολίτη! >>>
Ο παναγιότατος ζήτησε "να κρατήσουμε, όσο ζούμε, μιαν αντίσταση. Σ αυτό το εγχείρημα έχουν συντελέσει πάρα πολλοί άνθρωποι. Για τους πολιτικούς δε θα πω, γιατί είναι αναγκαίοι όταν είναι σωστοί. Από τηλεοράσεως και ραδιοφώνων, όμως, από το πρωί μέχρι το βράδυ, μας τρέλαναν με τα οικονομικά. Τι κατάχρηση είναι αυτή; Από το πρωί ξεκινάνε τη συζήτηση, βλέπουν ειδικούς... Εγώ γεωργό, ή εργάτη, δεν είδα να βγει να πει τις απόψεις του. Το λέω εγώ που μιλάω πολύ -για την ιδιότητά μου- στην τηλεόραση, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο", πρόσθεσε!
Και τόνισε: "Πρέπει να σταματήσει αυτό. Περιορίστε την κόπωση των τηλεθεατών και των ακροατών σας, με τη συσσώρευση όλης αυτής της ορολογίας που αφορά την κρίση, η οποία στο τέλος, στη βάση της, είναι κρίση ηθική του ανθρώπου που έφυγε από το Θεό. Στο σύνολο στις χώρες της Ευρώπης, ο Χριστός διώχτηκε... Όπως αυτοί που ήρθαν εδώ και φιλοξενήθηκαν για να μας δείξουν άνομα πάθη σαρκός", κατέληξε για το θέμα αυτό, αφήνοντας μια αιχμή για το περίφημο gay pride...
Αναφέρθηκε και στο δείπνο προς απόρους, που παρατέθηκε, χθες βράδυ, στο Γ Σώμα Στρατού. Θυμήθηκε την εποχή της Κατοχής, όταν "πέθαιναν άνθρωποι στο δρόμο, δίπλα μας", λέγοντας ότι "αυτοί που έμεναν έκαναν ό,τι μπορούσαν, να τους βοηθήσουν, εκτός από τους μαυραγορίτες. Αλλά, όμως, δεν έπεσε το φρόνημά τους, όπως το δικό μας. Εμείς εχάσαμε την όρεξη για τη ζωή. Πάμε να τα παρατήσουμε  όλα. Λέμε: 'Γιατί να το κάνουμε αυτό; Δε βαριέσαι... Δε γίνεται τίποτα'! Όταν ο Έλληνας χάσει τον τρόπο ζωής του, την αισιοδοξία του, τη λεβεντιά του, το φιλότιμό του, χάνεται".
Και για να δείξει ότι δεν πρέπει να απογοητευόμαστε υπογράμμισε πως οι άποροι των συσσιτίων, όταν κλήθηκαν να χορέψουν, το ΄καναν με καμάρι, με κέφι και λεβεντιά, στο χθεσινό δείπνο.
Σύμφωνα με τον παναγιότατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, "αυτό το οποίο επιχειρείται με την παγκοσμιοποίηση, είναι να καταργηθεί η μεσαία τάξη και να μείνει η τάξη των πλουσίων και των φτωχών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα είναι σε δεινή κατάσταση. Πέφτουν από τη μεσαία τάξη κάτω, όπως το '40 και το '45, που οι γελοιογραφείες στα περιοδικά έδειχναν τους δημοσίους υπαλλήλους ρακένδυτους, με τα παπούτσια στα χέρια όταν περπατούσαν, για να μην τα λιώσουν"...
Παραδέχτηκε, πάντως, ότι "δε θα χουμε ποτέ ισότητα. Το 'ίσα' δεν έγινε ποτέ στον κόσμο. Η Ρωσία που πήγε να το κάνει, διαλύθηκε", είπε, αναφερόμενος στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να στηριχθεί η μεσαία τάξη. 
Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε με το σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη και τον θεοφιλέστατο Φιλιππουπόλεως, Παντελεήμονα.
Ακολούθησε το μνημόσυνο για τους τέσσερις τελευταίους μητροπολίτες της Θεσσαλονίκης.