Εκπλήξεις έκρυβε η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία Emnid για την εφημερίδα Bild am Sonntag σε σχέση με το μέλλον του ευρώ. >>>

Το 51% των ερωτηθέντων Γερμανών δήλωσε ότι η χώρα τους θα ήταν καλύτερα εκτός της Ευρωζώνης των 17 χωρών-μελών και το 29% ότι θα ήταν χειρότερα. Από την δημοσκόπηση προέκυψε επίσης ότι το 71% των Γερμανών επιθυμούν να δουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Μόνο ένας στους τρεις Γερμανούς εξακολουθεί να πιστεύει ότι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ παίρνει τις σωστές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με μια ακόμη δημοσκόπηση.

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση ο υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, δήλωσε στην Bild am Sonntag ότι υπάρχουν «σοβαρές αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις».

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μάρτιν Βανσλέμπεν, έκανε έκκληση να σταματήσει η συζήτηση για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Θεωρούμε ότι είναι λάθος, στη Γερμανία για παράδειγμα, να συζητάται καθημερινά το αν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη. Αυτό δεν μας αφορά. Είναι θέμα των Ελλήνων να αποφασίσουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.