Δύο Έλληνες κι ένας αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές, κατηγορούνται για απάτη ύψους 3 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ. >>>

 

Σύμφωνα με την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι τρεις άνδρες υπέβαλαν ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις μέσω διαδικτύου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκαν, από τη Δίωξη, δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα και ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα, δύο ημεδαποί ηλικίας 61 και 56 ετών και ένας 41χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς επίσης και για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστα άτομα με τη χρήση συνολικά 47 ηλεκτρονικών ιχνών, είχαν υποβάλει μέσω διαδικτύου, ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις.

Ειδικότερα, δήλωναν είτε εικονικά, είτε πραγματικά με πιστωμένα ένσημα, εργαζομένους ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων, αλλοδαπούς και ημεδαπούς, καθώς και ημέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα.

Οι ψευδώς δηλωμένοι εργαζόμενοι λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα κ.λπ.), χωρίς όμως να καταβάλλονται ποτέ οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.

Ο λογιστής ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.