tv100-ktirioΣε 24ωρη απεργία κατέβηκαν, από τις 6 το πρωί σήμερα, οι δημοσιογράφοι των δημοτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης. Αφορμή, οι πρόσφατες τρεις απολύσεις δημοσιογράφων – μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά και η επιμονή της διοίκησης να προχωρήσει και σε νέες απολύσεις και σε μειώσεις μισθών. >>>

 

Σε εργασιακή συνέλευση, στην οποία κάλεσε, χθες, η διοίκηση, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Θεάματος (ΔΕΠΘΕ) Σοφία Ασλανίδου και ο γενικός διευθυντής της Εταιρίας, Φίλιος Στάγκος, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους πως δεν είναι πρόθεσή τους οι απολύσεις, όμως το οικονομικό πρόβλημα τους οδηγεί στη λύση λίγων απομακρύνσεων και μειώσεων των μισθών.

Την ίδια ώρα που ενημέρωνε τους εργαζόμενους, η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ είχε προσφύγει στον ΟΜΕΔ για το θέμα των συμβάσεων… Η συζήτηση, που έγινε με προφορική εντολή προς τη διαιτησία, δεν κατέληξε πουθενά, αφού η διοίκηση επέμενε σε μειώσεις, αλλά δήλωνε αδυναμία στην επαναπρόσληψη των τριών απολυμένων.

Το θέμα της ΔΕΠΘΕ επρόκειτο να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα, στις 2 μ.μ. Επειδή ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είχε κώλυμα να παραστεί, αρχικά ανακοινώθηκε πως η συνεδρίαση μετατέθηκε για τις 4 μ.μ., ενώ αργότερα έγινε γνωστό πως θα γίνει τη μεθεπόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου(δηλαδή 19 μέρες μετά τις απολύσεις των τριών δημοσιογράφων)!

Περισσότερα με κλικ εδώ.