Φορτίο με περίπου 168 κιλά κοκαΐνης, κατέσχεσαν οι διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Εξάρθρωσαν διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, από τη λατινική Αμερική προς την Ευρώπη, με Βούλγαρους “μεταφορείς”. >>>

 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί(δύο Βούλγαροι, ένας Ισπανός και ένας Πορτογάλος), οι οποίοι είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Και οι τέσσερις “πιάστηκαν στα πράσα”, να μεταφέρουν την τεράστια ποσότητα της κοκαΐνης, ύστερα από έφοδο που πραγματοποίησαν άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αμερικάνικη ομοσπονδιακή δίωξη ναρκωτικών (D.E.A.).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες είχαν μεταφέρει με κοντέινερ μέσω Λατινικής Αμερικής, τα ναρκωτικά στον Πειραιά και από εκεί τα φόρτωσαν σε αυτοκίνητο και κατέληξαν στην Θεσσαλονίκη.

Το κύκλωμα, φαίνεται πως εφοδίαζε με ναρκωτικά ολόκληρη την επικράτεια. Περισσότερα στοιχεία δίνονται αυτήν την ώρα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί η ηγεσία της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται πάντως για μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν στη χώρα μας, αρκεί να σκεφτεί κάποιος, ότι η αξία των ναρκωτικών είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αξία που διπλασιάζεται, ανάλογα με την νόθευση που ακολουθεί.