Άναψε φωτιές το επίδομα των 1.000 ευρώ σε κάθε υπάλληλο της Βουλής

Άμεση ήταν η αντίδραση πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο θέμα που δημιουργήθηκε με απόφαση του τέως προέδρου της Βουλής Β. Πολύδωρα να εγκρίνει επίδομα ύψους 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους της Βουλής. >>>

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε, είχε τηλεφωνική με τον νέο πρόεδρο του σώματος Ευ. Μειμαράκη τασσόμενος υπέρ του να βρεθεί άμεσα τρόπος να λυθεί το θέμα, τονίζοντας ότι σε περίοδο περικοπών, είναι πρόκληση για τους πολίτες να δοθεί οποιοδήποτε επίδομα στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου.
Την ίδια πρόθεση είχε εκφράσει εξάλλου νωρίτερα και ο κ. Μεϊμαράκης.
Κύκλοι του τέως προέδρου της Βουλής, σημείωναν ότι εάν ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι (ο κ. Πολύδωρας) έκανε λάθος τότε ας ακυρώσει την απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι κονδύλι δύο εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Βουλή για εκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της.
Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, που υπέγραψε την σχετική απόφαση, οι υπάλληλοι της Βουλής, βάσει νόμου, δικαιούνται 2000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Ωστόσο ο ίδιος αντί 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, ενέκρινε μόνο 1000 ευρώ.
Η απόφαση αυτή ήδη προκαλεί αντιδράσεις.
Απαράδεκτη τη χαρακτήρισε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απαράδεκτο το επίδομα των υπαλλήλων της βουλής... 2000 για να κάθονται...».
Παράλληλα, το Mega μετέδωσε πως στο θέμα παρενέβη ο νέος πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι δεν προκειται οι υπαλληλοι της Βουλής να πάρουν το επίδομα των 1.000 ευρώ.


Το 10% των βουλευτών είπε «όχι» σε κρατικό αυτοκίνητο
Περίπου ένας στους δέκα βουλευτές δήλωσαν ότι δεν θα παραλάβουν το αυτοκίνητο που τους παραχωρείται από τη Βουλή, αρνούμενοι να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου κοινοβουλευτικού προνομίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, περίπου 25 με 30 βουλευτές, εκ των οποίων 11 νεοεκλεγέντες, έχουν «γυρίσει την πλάτη» στα κρατικά αυτοκίνητα.
Oπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα που τους παραχωρεί η Βουλή με τη μέθοδο leasing, με σκοπό να τα διαθέσουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκες. Κύκλοι πάντως της Βουλής τόνιζαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση του αυτοκινήτου της Βουλής σε άλλο πρόσωπο.

Σχόλια