Οι διακοπές της ΔΕΗ δεν έχουν τέλος. >>>

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έδωσε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στη δημοσιότητα και αφορούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές το τελευταίο εξάμηνο δηλ. από τον Οκτώβριο του 2011 ως τον Μάρτιο του 2012 όπου φαίνεται ότι τα χρωστούμενα προς τη ΔΕΗ από την παροχή Υψηλής Τάσης (βιομηχανικό ρεύμα) είναι 210 εκατ. ευρώ, από τη Μεσαία Τάση (εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες) είναι 92,7 εκατ. ευρώ, από τη Χαμηλή Τάση (οικιακό ρεύμα) 762,5 εκατ. ευρώ και το Δημόσιο (Υπουργεία και Περιφέρειες) χρωστά -μετά από συμψηφισμούς- 65 εκατ. ευρώ. Συνολικά δηλαδή οι οφειλές προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, όπου περιλαμβάνεται και το χαράτσι.

Αξιωσημείωτο είναι ότι και τον Μάιο οι οφειλές παραμένουν υψηλές, παρά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς το χαράτσι. Συγκεκριμένα οι οφειλές για την παροχή Υψηλής Τάσης είναι 293 εκατ. ευρώ, της Μεσαίας Τάσης 161 εκατ. ευρώ και της Χαμηλής Τάσης 668 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ οι επισφαλείς πελάτες της ΔΕΗ χρωστούν 450 εκατ. ευρώ, και όπως

είπε ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κουτσοδήμας θεωρούνται τα χρήματα αυτά «χαμένα», αν και βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διεκδίκηση. Εξίσου, σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τον Μάιο υπήρξαν 30.000 διακοπές στο σύνολο του πενταμήνου του 2012 όπου καταγράφηκαν 89.000 διακοπές. Αυτές οι 30.000 διακοπές, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ, πρόκειται για επιχειρήσεις, σπίτια όπου έμεναν μετανάστες, αλλά και εξοχικά σπίτια.

Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι καταγράφηκαν 27.500 διακοπές ρεύματος μεσαίας και χαμηλής τάσης, στο νομό Αττικής.