oikoumenikos_kozani_20120627_01Με τα… χάλκινα της Κοζάνης υποδέχτηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. >>>

 

Σε όλη τη διαδρομή, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπείο, τα χάλκινα παιάνιζαν σε χαρούμενους ρυθμούς. Ποιο τραγούδι έπαιζαν; Το… “Τι ΄θελα και σ’ αγαπούσα και δεν κάθουμαν καλά”!

Χαμογελαστοί οι δύο ιεράρχες στα πλάνα του βίντεο από το kozan.tv φαίνεται να το διασκεδάζουν. Δείτε το βίντεο:

Πλήθος πιστού λαού της Κοζάνης υποδέχθηκε το απόγευμα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην ιστορική πόλη της δυτικής Μακεδονίας.
«Ήρθαμε για να προσκυνήσουμε τα ιερά σεβάσματα, για να δούμε τα έργα του ευλογημένου λαού», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του κατά την υποδοχή του στην κεντρική πλατεία Νίκης.  «Χαιρόμαστε γιατί βρισκόμαστε σε πόλη ιστορική», πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. "Το Γένος μας στηρίζεται στο θεμέλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας γι' αυτό και πάντοτε ξεπερνάει τις δοκιμασίες", είπε ο κκ Βαρθολομαίος.
Προηγουμένως με θερμούς λόγους τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Λάζαρος Μαλούτας ο οποίος του απένειμε, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμο Κοζάνης.


oikoumenikos_kozani_20120627_02

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και περισσότεροι από 30 Ιεράρχες υποδέχθηκαν τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας. Την Πολιτεία εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ.Καράογλου.
Ακολούθως τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του που επισκέπτεται την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, η οποία - όπως είπε - τελεί υπό την πνευματική δικαιοδοσία του Οικουενικού Θρόνου υπαγόμενη στις επαρχίες των "Νέων Χωρών" που η διοίκησή τους έχει παραχωρηθεί επιτροπικώς στην Εκκλησία της Ελλάδος.


Φωτογραφίες και κείμενο από το amen.gr