Εντυπωσιακοί χάρτες θα πλαισιώνουν τη νέα έκδοση του iOS, το iOS 6, κάνοντάς μας να λησμονήσουμε το παραδοσιακό Google Maps. >>>

Η Apple, κατά την διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης στο συνέδριο WWDC2012 για τους developers, τόνισε πως όλη η διαδικασία δημιουργίας και προγραμματισμού των χαρτών αυτών είναι δική της, φτιαγμένη δηλαδή, εξολοκλήρου από την Apple.
Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο η Apple λέει «αντίο» στους χάρτες της Google.

Αν θα θέλαμε να εστιάσουμε στα νέα χαρακτηριστικά, αυτά θα είναι δύο βασικά: η πλοήγηση με την χρήση του Siri, με τη δυνατότητα ερωτήσεων και απαντήσεων, αλλά και η 3D απεικόνιση των πόλεων, με ένα τρόπο που είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Ξεκινώντας τη διαδικασία από την αρχή, το νέο Maps app για τους χρήστες iOS συσκευών, θα προσφέρει πλήρη πλοήγηση, με φωνητικές οδηγίες, ενημερωμένο για την κίνηση στους δρόμους, αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε ποιες χώρες θα εφαρμοστεί αρχικά αυτό.

Η απεικόνιση φαίνεται πολύ φιλική για τον χρήστη και η εστίαση ή η περιήγηση στους χάρτες, όπως φάνηκε στην παρουσίαση είναι εξαιρετικά ομαλή.

Οι χάρτες της είναι ενημερωμένοι με πολλά τοπικά στοιχεία, όπως τις περισσότερες από 100 εκατομμύρια επιχειρήσεις που θα παρέχουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες τους, βαθμολογήσεις χρηστών και διαθέσιμες προσφορές ή φωτογραφίες.

Η πλοήγηση, όταν ο χρήστης θα θέλει να μεταβεί από μία τοποθεσία σε μία άλλη, γίνεται φωνητικά, με την παράλληλη δυνατότητα να ρωτήσει για πληροφορίες το Siri, πληροφορίες όπως, «φτάνουμε;» ή αν ψάχνει ένα εστιατόριο εκεί κοντά. Η διαδικασία της πλοήγησης πραγματοποιείται ακόμα κι όσο είναι κλειδωμένη η οθόνη για ανεμπόδιστη οδήγηση.

Το έτερο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση των χαρτών, άλλη μία απάντηση στις ανακοινώσεις της Google προ ημερών.

Το νέο χαρακτηριστικό των Apple Maps λέγεται Flyover και είναι κυριολεκτικά αυτό. Η απεικόνιση των πόλεων και των τοποθεσιών είναι σαν να πετάς πάνω από αυτές και να τις βλέπεις με εξωφρενική λεπτομέρεια.