gay_pride_20120623_05
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Περίπου 1.000 ομοφυλόφιλοι, από όλη την Ελλάδα, το γλέντησαν, σήμερα, στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, την ώρα που περίπου 500 –που δήλωναν Χριστιανοί- τους αποδοκίμαζαν… >>>
gay_pride_20120623_01
Πολλή κουβέντα σηκώνει η περίφημη gay pride -εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Γεγονός είναι ότι έγινε, πως παρέλασαν όσοι ήθελαν να παρελάσουν, αντέδρασαν αυτοί που ήθελαν να αντιδράσουν και η υπόλοιπη πόλη, στους διπλανούς δρόμους δεν πήρε… μυρωδιά από την εκδήλωση…
gay_pride_20120623_02
Ακούστηκαν συνθήματα περί… της ελευθερίας των πρωκτών, γιουχαΐσματα και κατάρες και, με το που τέλειωσε η παρέλαση, κάθε κατεργάρης πήγε στον πάγκο του: Οι ομοφυλόφιλοι στα “gay fiendly” μπαράκια, οι χριστιανοί στα σπίτια τους, οι περίεργοι στα καφέ με τηλεόραση για να δουν το ματς και οι αστυνομικοί (γιατί ήταν πολλοί από αυτούς –σε υπηρεσία, εννοείται)… αποδεσμεύτηκαν.
gay_pride_20120623_04
Τα βλέμματα (και τα χειροκροτήματα) απέσπασε συγκεκριμένος gay που παρέλασε ντυμένος νύφη…

Ανανέωση 22.10

Η παρέλαση των gay πέρασε και μπροστά από τον Λευκό Πύργο, ο οποίος "ντύθηκε" στο πνεύμα της εκδήλωσης: Προβολείς έριχναν χρωματιστά φώτα πάνω του.
Στην έναρξη της εκδήλωσης, μεταξύ όσων απηύθυναν χαιρετισμούς, ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. "Η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη συντηρητική και φοβική για να αντιμετωπίσει τις διαφορετικότητες. Η δική μας δημαρχία θεωρεί οτι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και στηρίζει κάθε κίνηση η οποία αναδεικνύει τις διαφορετικότητες. Σεβόμαστε και προβάλλουμε κάθε προσπάθεια διαφορετικότητας στην πόλη", είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουτάρης.