Με την παρέλαση στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. >>>


Περίπτερα οργανώσεων έχουν ήδη στηθεί κατά μήκος του δρόμου και από τις 11 μέλη των κοινοτήτων Gay και λεσβιών θα ενημερώνουν τους περαστικούς για προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα διεμφυλικά άτομα (ΛΟΑΤ, λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανσέξουαλ).

Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση και παρουσίαση των περιπτέρων των οργανώσεων. Από τις 7.45 μ.μ. θα αρχίσουν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους οργανώσεων, ενώ προγραμματισμένη είναι και εισήγηση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

Στις 8.30 μ.μ. και για μία ώρα οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσουν παρέλαση στους δρόμους της πόλης. Στις 9 μ.μ., όταν αναμένεται να φτάσουν στο Λευκό Πύργο, το μνημείο θα φωταγωγηθεί. Στις 9.30 μ.μ. η παρέλαση θα καταλήξει και πάλι στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όπου θα ακολουθήσει συναυλία. Στο μεταξύ, έντονη ήταν η αντίδραση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση. Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη έκανε λόγο για «γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης» και προσθέτει: «απορούμε, θλιβόμεθα, διαμαρτυρόμεθα και γνωρίζουμε ότι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ιδίως νέοι της πόλεώς μας έχουν δηλώσει ότι θα αντιδράσουν έντονα σε τέτοια παρουσία και ανήθικη παρέλαση οπουδήποτε στην πόλη μας αλλά ειδικότερα στην καρδιά της ζωής των δύο μεγάλων μας Ναών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίας Σοφίας». Μάλιστα, ανέφερε ότι νέοι σκοπέυουν να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.