Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την Χρυσή Αυγή. >>>

 

Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κατά πόσο εκφράζει τον ίδιο και το κόμμα του ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως «αδερφική κεντροδεξιά παράταξη» από τον υπεύθυνο προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Μακεδονία, Π.Ψωμιάδη, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αναγόρευση της Χρυσής Αυγής ως αδελφό κόμμα της ΝΔ πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο και προοδευτικό πολίτη, όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία και τις αξίες της.

Τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη σχολίασε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματάυπογραμμίζοντας ότι «οι μάσκες έπεσαν και οι επικίνδυνοι ψεύτες αποκαλύφθηκαν».

Επεσήμανε ότι κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ μπροστά «στο άγχος τους για πόλωση και διχαστικά διλήμματα» δε δίστασαν να αποκαλέσουν δημοσίως τη Χρυσή Αυγή αδελφή παράταξη.

«Τα πλαστά διλήμματα και η ψηφοθηρική πόλωση από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε αντιδημοκρατικές λογικές και πληγώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ για να εγγυηθεί τη δημοκρατική σταθερότητα και προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών.

Ο κ. Ψωμιάδης σε δηλώσεις του το περασμένο Σάββατο είπε μεταξύ άλλων ότι τα ποσοστά της ΝΔ θα είναι πολύ ανεβασμένα στη Μακεδονία, καθώς «μετακινούνται πολλοί φίλοι μας από την αδερφική ακροοδεξιά παράταξη, όπως Μπακογιάννη, Καμμένος, Καρατζαφέρης, Χρυσή Αυγή».

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο που διαψεύδει τον Π. Ψωμιάδη:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8jb0_F9SUiw