"Η μη εκπλήρωση των συμφωνιών σημαίνει το τέλος της χρηματοδότησης και αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες για τις πιθανότητες παραμονής της στην ευρωζώνη" διεμήνυσε ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais. >>>
Κι αν η Ελλάδα αποφασίσει να βγει από την ευρωζώνη "οι συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης θα ήταν φυσικά χειρότερες για την Ελλάδα παρά για οποιονδήποτε άλλον".

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης των όρων που συνοδεύουν τη χορήγηση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και ότι αυτό θα αποτελούσε "επικίνδυνη στρατηγική". "Η Ελλάδα είχε περισσότερη βοήθεια από τις άλλες χώρες. Η χαλάρωση του προγράμματος που έχει ήδη ελαφρυνθεί, δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή", λέει ο Βάιτμαν.

"Θεωρώ ότι θα ήταν μία επικίνδυνη στρατηγική. Θα επηρέαζε χώρες που εφαρμόζουν με σωφροσύνη τις μεταρρυθμίσεις", λέει προσθέτοντας ότι "προτιμά" την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και ότι αρνείται να κάνει προβλέψεις για το θέμα αυτό.