Την σπουδαιότητα να υπάρξει άμεσα ανάπτυξη και αξιοποίηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ, επεσήμανε ο πρόεδρος της "Δημιουργίας Ξανά", Θάνος Τζήμερος, από το βήμα της πρωινής εκπομπής "MEGA Σαββατοκύριακο". >>>"Η οικονομία βουλιάζει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήμερος, τονίζοντας πως: "Πρέπει να ξεκινήσει η ανάπτυξη το συντομότερο δυνατό. Η ελληνική διοίκηση είναι μακράν η χειρότερη των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης". 
Παράλληλα, υπογράμμισε: "Πρέπει να τιμούμε τις υπογραφές μας ως κράτος. Όμως, ο μηχανισμός που παράγει χρέος ζει και βασιλεύει με το μνημόνιο". 
Αναφορικά με την περιβόητη επιστολή του προς την Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε: "Την επιστολή αυτή την έστειλε ο πολίτης Τζήμερος και όχι ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά. Ανέφερα πως οι Έλληνες δεν είναι διευθαρμένοι και η επιστολή εστάλη τον Σεπτέμβριο του 2011 και μάλιστα στα γερμανικά. Οποιαδήποτε παρανόηση προήλθε από όσους τη μετέφρασαν εσφαλμένα". 
Τέλος, ανέπτυξε τις θέσεις του και για το μεταναστευτικό: "Εμείς κάνουμε μια θεσμική επανάσταση. Θέλουμε να φέρουμε στην πολιτικη ανθρώπους που ξέρουν να δουλεύουν. Οι παράνομοι μετανάστες έχουν δημιουργήσει ένα γκέτο στις μεγάλες πόλεις, που είναι επικίνδυνο και για τους ίδιους και για τους Έλληνες. Κάθε μετανάστης που έρχεται στην Ελλάδα παίρνει τη θέση εργασίας ενός Έλληνα".