Ένας 24χρονος Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη είναι ο ένας από τους δράστες της ληστείας σε βάρος ζευγαριού, που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη, στο Φιλώτα Φλώρινας. >>>


Ο 24χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αμυνταίου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 24χρονος, μαζί με άλλους δύο νεαρούς ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι αναζητούνται, εισέβαλαν, την περασμένη Πέμπτη 31 Μαϊου 2012, στο σπίτι ζευγαριού στη Φλώρινα, την ώρα που οι ιδιοκτήτες δεν ήταν εκεί. Όταν, πάντως, το ζευγάρι επέστρεψε, οι διαρρήκτες δεν ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα.

Πρώτη μπήκε στο σπίτι η γυναίκα (ο σύζυγός της πάρκαρε το αυτοκίνητο την ώρα εκείνη). Οι ληστές όρμησαν πάνω της, την απείλησαν με μαχαίρι, την πέταξαν στο πάτωμα και την έδεσαν χειροπόδαρα και τη φίμωσαν, με αυτοκόλλητη ταινία. Άρπαξαν 1.650 ευρώ και περίμεναν το σύζυγό της.

Όταν εκείνος μπήκε στο σπίτι, όρμησαν πάνω του, τον χτύπησαν στο κεφάλι και τράπηκαν σε φυγή...

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 24χρονου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (πένσες, κατσαβίδια, κάβουρες κ.α).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.