Επίθεση στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας  του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το δημοσίευμα των γερμανικών «Financial Times». Μάλιστα, χαρακτήρισε το δημοσίευμα «κατάπτυστο λίβελο». >>>

 

«Έλεος πια κυρία Μέρκελ! Αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι. Αποσύρετε τις μαριονέτες σας από εδώ. Και κατεβείτε εσείς στις εκλογές στην Ελλάδα», τόνισε, από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας, για την οποία επέλεξε την πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης –κόντρα, κι αυτός, στις βουλές του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, που επιμένει να μην παραχωρεί την πλατεία σε προεκλογικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ξεκάθαρη παρέμβαση των «αφεντικών» στην εκλογική μάχη της Ελλάδας, ενώ παρομοίασε το δημοσίευμα με τις προκηρύξεις που πετούσαν τα γερμανικά αεροπλάνα στην Κατοχή και καλούσαν τους Έλληνες να παραδοθούν.

Σε μια επίθεση κατά των παραδοσιακών κομμάτων, επέρριψε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εκβιασμό και τρομοκρατικά διλήμματα.

«Μεγαλύτερη απειλή είναι η συνέχιση του Μνημονίου» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία και για το λαό, από τη φιλοδοξία της ΝΔ να ξανακυβερνήσει αυτόν τον τόπο». «Θέλουμε έναν ασταθή, ανασφαλή και παραπαίοντα Πρωθυπουργό, που αλλάζει συνέχεια άποψη για το κρισιμότερο ζήτημα του ελληνικού λαού, για το Μνημόνιο;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε, η ΝΔ δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, καθώς, όπως σημείωσε «θα εφαρμόσει το αποτυχημένο μνημόνιο, που με τη δεδομένη, νέα αποτυχία του, θα κάνει τη δραχμή πραγματικότητα».

Ξεκαθάρισε πως το κόμμα του «εγγυάται τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη». «Στέλνουμε μήνυμα στους απανταχού κερδοσκόπους, τη Δευτέρα, μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» υπογράμμισε.