KOTH_SYNAYLIA_20100918_01Τη νέα της δισκογραφική δουλειά ηχογραφεί από χθες και για επτά ημέρες η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. >>>


Η φιλοξενία της στις εγκαταστάσεις του πανεπιστήμιου αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές δημιουργικής συνύπαρξης της παιδείας και του πολιτισμού, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την πνευματική κίνηση στην πόλη, επισήμαναν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης προγραμματίζεται ανοιχτή συναυλία την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 στην Πλατεία Αριστοτέλη, μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ.
Επιπλέον, εξετάστηκε η δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης των μουσικών παραστάσεων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης από το φοιτητικό δυναμικό του ΑΠΘ, όπως και η είσοδος στο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος έναντι συμβολικού αντιτίμου.