Τη δέσμευση ότι θα εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί για τον μήνα Απρίλιο, σταδιακά από την Πέμπτη 28 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας, καλώντας τον κλάδο να σταματήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις. >>>

Όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά το τέλος διυπουργικής σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εξασφαλίστηκε το ποσό των 125 εκατ. ευρώ, για την εξόφληση των οφειλών του Απριλίου του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.
Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι οι οφειλές των παλαιότερων ετών, θα τακτοποιηθούν το επόμενο διάστημα και απηύθυνε έκκληση στους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος, Αμπατζόγλου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη και είπε ότι θα συνεδριάσει το ΔΣ, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.
Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, ωστόσο, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρός τους Κώστας Λουράντος, ζητώντας την επίλυση του θέματος των ανεξόφλητων χρεών για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ορίζοντας Γενική Συνέλευση του κλάδου, όπου και θα συζητηθεί η περαιτέρω στάση του.
Έτσι οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φαρμακά τους ή να τα αναζητούν στα φαρμακεία του Πειραιά τα οποία χορηγούν με πίστωση.