Πολύ περισσότερες από 34 ήταν, τελικά, οι προσαγωγές οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίες έγιναν χθες, στη Θεσσαλονίκη, για επεισόδια τα οποία –υποτίθεται ότι- έγιναν πριν… μήνες, στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Ατρόμητο!  >>>

 

Γι αυτό και οι σύνδεσμοι οπαδών του Δικεφάλου πραγματοποίησαν συγκέντρωση, χθες βράδυ, στην Τούμπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαγωγές έφθασαν τις 80! Από τους προσαχθέντες κρατήθηκαν 34 και, σήμερα, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μεταξύ των συλληφθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και ηγετικά στελέχη των Συνδέσμων του ΠΑΟΚ σε Κορδελιό, Νεάπολη, Επτάλοφο, Καμάρα και Εύοσμο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κοινή δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για κατά τις περίπτωση κατηγορίες που αφορούν εμπορία ναρκωτικών, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων και άλλα.

Μεταξύ των περιπτώσεων στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται οργανωμένοι οπαδοί, είναι η επίθεση εναντίων οπαδών άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης στο Δερβένι. Τότε είχαν τραυματιστεί σοβαρά οπαδοί της άλλης ομάδας. Επίσης, οι οργανωμένοι, φέρεται να εμπλέκονται και στα επεισόδια που συνέβησαν πριν από λίγο καιρό μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και οπαδών, πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου. Τότε είχαν τραυματιστεί δυο αστυνομικοί.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στην Τούμπα χθες, Τρίτη. βράδυ, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης εκδόθηκε ανακοίνωση, με την οποία οι φίλαθλοι καλούνταν για σήμερα 13 Ιουνίου στις 10πμ, σε συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.

“Μετά τις ξαφνικές έρευνες της πολυμήχανης αστυνομίας σε σπίτια, χώρους εργασίας, νοσοκομεία και συνδέσμους του Π.Α.Ο.Κ., συλλάβανε 34 συνοπαδούς μας και στη συνέχεια τους χρεώσανε όλο τον ποινικό κώδικα. Αυτή η άκρως προκλητική ενέργεια δεν θα μείνει αναπάντητη. Όσοι νομίζουν πως οι κρατικοί θεσμοί μπορούν να λειτουργούν ως συμμορία κάνουν λάθος”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, με μια δόση ειρωνείας, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τονίζουν στην ανακοίνωσή τους: “Για να έχουμε μία πλήρη αντίληψη των γεγονότων, θα προτείναμε να κάνουμε έρευνες στα σπίτια των αστυνομικών που μπήκανε στους συνδέσμους και βρήκαν τσεκούρια δίπλα σε ξυλόσομπες”.

Στην ανακοίνωση υπάρχει και μια προειδοποίηση: “Μη στοχοποιείτε τον λαό του Π.Α.Ο.Κ. για να μη σας στοχοποιήσει αυτός”…