Επανάληψη του έργου της 6ης Μαΐου είχαμε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, καθώς , για δεύτερη φορά, λίγο ως πολύ, ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε και πάλι Χρυσή Αυγή, παρά τα δεκάδες κρούσματα βίας που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. >>>

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάλυση των ψήφων σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας, στα οποία ψήφισαν - με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους - χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες, όπως η Άμεσος Δράση, η ΔΙΑΣ και η Ασφάλεια Αττικής και άλλες, η Χρυσή Αυγή πήρε από 17,2% έως 23,04% , ποσοστά περίπου ίδια με εκείνα που είχε πάρει το κόμμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Όλα αυτά τα εκλογικά τμήματα βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων και στην οδό Πανόρμου, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα εξ αυτών -στο 809- η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 21,7% ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου το ποσοστό αυτό ήταν σχεδόν ίδιο, ήτοι 21,06%.
Στα υπόλοιπα τμήματα οι «απώλειες» της «Χρυσής Αυγής» είναι εξαιρετικά μικρές. Στο 811 τμήμα, στις εκλογές της Κυριακής, η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 23,04% έναντι 23,08% τον Μάιο, στο 814 πήρε 21,58 έναντι 21,88% και στο 806 21,99% έναντι 22,2%.

Κατά μέσο όρο, σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σε αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων.

Αν συνυπολογισθεί λοιπόν ότι στα συγκεκριμένα τμήματα που ψηφίζουν οι αστυνομικοί το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» είναι υπερτριπλάσιο του μέσου όρου του συγκεκριμένου κόμματος προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε ποσοστό άνω του 50% των αστυνομικών υποστηρίζει το συγκεκριμένο κόμμα.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες πολιτικές προτιμήσεις των αστυνομικών, όπως προκύπτει από τις ίδιες αναλύσεις, φαίνεται να δίνεται μαζικά ψήφος στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα από αυτά τα τμήματα - το 814 - με συμμετοχή ένστολων ψηφοφόρων, η ΝΔ έλαβε ποσοστό 33,14% έναντι 16,16 τον περασμένο Μάιο και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,07% έναντι 10,43%.