Την απροθυμία του να υπηρετήσει ακόμη μία πλήρη θητεία εξέφρασε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης -δύσκολης- ημέρας της Συνόδου Κορυφής ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. >>>

Οι τελικές αποφάσεις για το εάν θα συνεχίσει στο αξίωμά του ο Γιούνκερ, έστω προσωρινά, θα ληφθούν εντός της ημέρας από τους ηγέτες της ΕΕ.

Σε σχετική ερώτηση, ο Γιούνκερ δήλωσε: «Αυτό θα αποφασισθεί (αργότερα) την Παρασκευή. Σίγουρα όμως δεν θα υπηρετήσω μια πλήρη θητεία».

Ο Γιούνκερ κατέχει τη θέση του προέδρου του Eurogroup και η θητεία του λήγει στις 17 Ιουλίου στις 17.00 ώρα Ελλάδος. Εως τώρα κανένας άλλος δεν έχει δηλώσει υποψήφιος για τη διαδοχή του, ενώ η πρόταση για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν συγκεντρώνει την αναγκαία ομοφωνία.Η παραμονή του Γιούνκερ στο τιμόνι του Eurogroup θα μπορούσε να αποδειχθεί θετικός παράγοντας για την Ελλάδα. Αν η Γερμανία ανελάμβανε και τα ηνία του Eurogroup, θα κρατούσε σαφώς σκληρότερη στάση προς τη χώρα και τον ευρωπαϊκό Νότο εν γένει, ενώ παράλληλα τα αναπτυξιακά μέτρα και τα ευρωομόλογα θα ήταν μόνο ρητορικά ερωτήματα.